Sos chrzanowy

4.5 (187 ocen)

Sos chrzanowy idealnie pasuje do jajek, a zrobienie go własnoręcznie nie zajmuje wiele czasu i jest banalnie proste!

Składniki:

  • 4 łyżki świeżo startego chrzanu
    1/2 szklanki jogurtu greckiego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    miód do smaku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy

Sos chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, doprawiając do smaku według gustu. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, by sos chrzanowy „przegryzł się”. Podajemy schłodzony.

Porady

Sos chrzanowy idealnie pasuje do ugotowanych na twardo jajek, dodatek do farszu do faszerowanych jajek i pasty jajecznej oraz kiełbasy i pieczonych mięs

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować