Sos chrzanowy

5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję, prowadzę dom i wychowuję 5-letniącóreczkę. Lubię przyrządzać dania proste i smaczne, a właśnie taki jest sos chrzanowy.Nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole

Składniki:

  • ● jajka (dowolna liczba)
    ● majonez
    ● chrzan
    ● gęsta śmietana
    ● 1,5 łyżeczki cukru pudru
    ● natka pietruszki
    ● szczypiorek
    ● sok z 1 cytryny
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy, obieramy i wyjmujemy
    żółtka. Dokładnie rozcieramy
    z sokiem z cytryny
    i cukrem pudrem.
  • 2. Białka, natkę pietruszki
    i szczypiorek drobno kroimy.
    Dodajemy majonez, śmietanę,
    chrzan, mieszamy. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Podajemy
    do wędlin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować