Sos cebulowo-czosnkowy

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sos jest wspaniały na okres jesienno-zimowy, gdyż i czosnek, i cebula działają antybakteryjnie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg cebuli
    ● 2 główki czosnku
    ● 200 ml oleju
    ● 1 łyżeczka curry
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 2 łyżeczki musztardy
    ● sok z 1 cytryny
    ● przyprawy: maggi, czarny pieprz mielony, suszony estragon, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos cebulowo-czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Cebule
    obieramy i kroimy
    w bardzo drobną kostkę.
  • 2. Dodajemy pozostałe
    składniki i dokładnie mieszamy.
    Przechowujemy
    w lodówce w zamkniętych
    słoikach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować