Sos ananasowy

4.49 (162 ocen)

Doskonały dodatek do mięs,szczególnie grillowanych.

Składniki:

  • 6 plastrów ananasa z puszki

    4 łyżki soku z zalewy ananasa

    4 łyżki oliwy

    1 łyżka musztardy

    3 łyżki majonezy

    sok z połowy cytryny

    sól

    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Sos ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry ananasa odsączamy i kroimy w drobną kostkę.Do wysokiej miski przekładamy,sok z zalewy ananasa,oliwę,musztardę ,majonez i sok z cytryny,miksujemy mikserem do momentu aż powstanie gęsty sos.Doprawiamy solą i cukrem pudrem.Dodajemy pokrojonego ananasa.

Porady

Przed podaniem należy sos schłodzić w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować