Sorbet z mango

5 (153 ocen)

Najlepszy sorbet na świecie! Słoneczne mango z miodem i cytryną daje niezapomniane wrażenia :)

Składniki:

  • 2 duże mango
    1/3 szklanki wody
    2 łyżki miodu
    0,5 cytryny
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Sorbet z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W ciepłej przegotowanej, ale nie gorącej wodzie, rozpuścić miód.
    Cytrynę wyszorować, sparzyć, przekroić na pół i wycisnąć sok
    Mango umyć, obrać, usunąć pestkę, miąższ wrzucić do wysokiego pojemnika.
    Dodać wodę z miodem i sok cytrynowy, zmiksować na mus. Schłodzić w lodówce.
    Następnie przelać do maszyny do lodów i kręcić 30 minut. W tym momencie można nałożyć do miseczek i od razu zjeść lub przełożyć do szczelnego pojemnika i wstawić do zamrażarki, żeby stwardniały. Wtedy uda się uformować kulki łyżką do lodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (158 ocen)

sorbet czereśniowy

To może cię zainteresować