Sorbet z jagód

4.5 (186 ocen)

Pyszny, mocno jagodowy sorbet. Idealny na ciepłe dni.

Składniki:

  • 2 szkl. jagód ( świeżych, bądź mrożonych)
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. wody
    2 łyżki z soku z cytryny
    1 op.cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet z jagód - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody wsypać do garnka, dodać pozostałe składniki, zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu trzymać na małym płomieniu 10 minut.
  • 2. Wystudzić, oziębić w lodówce. Przelać do metalowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika do czasu aż masa zestali się (nie powinna być całkowicie zamrożona). Wyjąć z zamrażalnika, zmiksować w malakserze lub ubijać mikserem na gładką masę. Przełożyć do metalowego pojemnika, wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować