Sorbet truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie ma podobnego deseru, który dawałby niesamowite orzeźwienie, był tak lekki i smakowity. Idealnie nadaje się na deser, szczególnie po obfitym obiedzie. Podany w kieliszkach prezentuje się wyjątkowo.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 0.5 kilograma
    - cukier trzcinowy: 3 łyżki
    - woda: 0.75 szklanki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki

Sorbet truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę i wsypać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia. Schłodzić.
  • 2. Truskawki obrać ze szypułek wrzucić do blendera, zmiksować. Wlać ostudzoną wodę z cukrem oraz sok z cytryny. Zmiksować ponownie.
  • 3. Wszystko przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika na ok 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy