sorbet malinowy z bitą śmietaną i świeżymi malinami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przygotowałam sorbet z malin, wstawiłam masę na całą noc do lodówki, a dzisiaj dokończyłam moje "dzieło" - niebo w gębie

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny świeże: 35 dekagramów
    - cytryna sok: 1 łyżka
    - cukier: 3 łyżki
    - śmietana kremówka 36 % ( składnki na nadzienie): 150 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżeczka
    - wiórki czekoladowe: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sorbety

Sorbet malinowy z bitą śmietaną i świeżymi malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny opłukać i dokładnie osączyć, wlać 1 łyżkę soku z cytryny i zasypać 3 łyżkami cukru. Odstawić maliny aż puszczą sok a następnie wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Kiedy będą prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką masę. Przełożyć do pojemnika z pokrywką i wstawić z powrotem do zamrażarki na kilka godzin. Śmietanę 30% ubić z 1 łyżeczką cukru. Nakładać do pucharków łyżką, zarówno sorbet jak i ubitą śmietanę. Posypać dodatkowo świeżymi malinami i wiórkami gorzkiej czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować