Sorbet jabłkowo - miętowy

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Przepyszny sorbet idealny na ciepłe dni

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jabłka
    1 szklana naparu ze świeżej mięty pieprzowej lub zwykłej
    1 łyzeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sorbet jabłkowo - miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sorbet gotowy do mrożenia 1. Jabłka kroimy na małe kawałki i blenderujemy. Nastepnie dodajemy napar ze świeżej mięty. Wszystko mieszamy i wkladamy do zamrażalnika na około 1 godzinę po czym mieszkamy sorbet i zostawiamy na kolejną godzinę.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować