"Sonata truskawkowa"

0 (0 ocen)

Deser idealny na ciepłe dni.Dla miłośników truskawek tych małych, jak i tych dużych.

Składniki:

  • - 30 dag truskawek
    - 2-3 łyżki cukru
    - 2 galaretki truskawkowe

"sonata truskawkowa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, zostawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować z cukrem, dodać wystudzoną galaretkę, ponownie zmiksować. Przelać do salaterek, wstawić do lodówki do stężenia.Przed podaniem deser udekorować kleksem bitej śmietany,cząstkami truskawek i wiórkami czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.8 (223 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym