Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszny sposób na rybę.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety z soli
    1/2 cytryny
    450 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    140 g sera żółtego
    200 ml śmietany 30%
    masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
    przyprawy: sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec wsypać starty ser, trochę zostawić do posypania ryby. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem, nałożyć nieco szpinaku, następnie ułożyć ryby i zalać pozostałym szpinakiem. Wierzch oprószyć pozostałym serem i nałożyć górę naczynia żaroodpornego. Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sola Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować