Sola pod pierzynką

0 (0 ocen)

Smaczne i proste, to opis tego dania :) Sola jest rybą delikatną, można ją serwować na wiele różnych sposobów.

Składniki:

  • Sola- 4 ryby
    20 dag pieczarek
    przyprawa do ryb
    10 dag sera żółtego
    olej
    sól, pieprz

Sola pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć, osuszyć, następnie oprószyć przyprawą do ryb i odstawić na godzinę do lodówki. Pieczarki pokroić w ósemki, przyprawić solą i pieprzem do smaku i usmażyć. Ryby także usmażyć na małej ilości oleju, bez panierki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na usmażone kawałki ryb nakładać pieczarki i starty ser. Zapiec ryby, aż ser się roztopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy