Sola na sałatce z arbuza, mięty i czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Sola na sałatce z arbuza, mięty i czerwonej cebuli z sosem cytrusowym, czyli śródziemnomorskie danie

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - sola: 150 gramów
    - arbuz: 120 gramów
    - mięta (świeża): 5 gramów
    - czerwona cebula: 100 gramów
    - pomarańcz: 300 gramów
    - grejpfrut: 200 gramów
    - cytryna: 200 gramów
    - likier pomarańczowy: 20 gramów
    - masło: 20 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sola na sałatce z arbuza, mięty i czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Solę przyprawiamy solą, pieprzem, miętą i sokiem z cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na ok. godzinę. Następnie gotujemy ją na parze.
  • 2. Arbuza obieramy, tniemy w trójkąty i łączymy z pokrojoną w piórka czerwoną cebulą i listkami mięty. Skrapiamy sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pomarańcze i grejpfruty filetujemy, smażymy je delikatnie na maśle i flambirujemy likierem pomarańczowym.
  • 3. Na sałatce układamy sole i skrapiamy sosem cytrusowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Cytrusy Mięta Sola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze Obiad

Podobne przepisy

5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Prosty chłodnik z arbuza, truskawek, imbiru i mięty

To może cię zainteresować