Sola na parze z koperkiem

4.5 (151 ocen)

Dobra rybka podana w zdrowy sposób. Polecam.

Składniki:

  • świeży filet ryby sola - 4 sztuki
    koperek - pół pęczka
    sok z cytryny 4 łyzeczki
    sól i pieprz do smaku

    dodatki:
    ziemniaki
    surówka warzywna
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sola na parze z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowujemy rybkę 1. Filety soli płuczemy we wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy, posypujemy posiekanym koperkiem.
  • gotujemy na parze 2. Rybę wkładamy do parownika i gotujemy na parze 10 minut.
  • 3. Jeśli ziemniaki gotujemy również na parze - to gotujemy je wczesniej, a w międzyczasie dokładamy rybkę.
    Solę spozywamy dodatkowo z ulubioną surówką/sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Sola Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować