Sok z czarnej porzeczki na zimę

4.97 (184 ocen)

Zatrzymaj smak lata na dłużej - w słoiku !! A później jesienią i zimą walcz skutecznie z przeziębieniem

Składniki:

  • 1 kg czarnej porzeczki
    700 g cukru
Wystaw ocenę:

4.97 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Sok z czarnej porzeczki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki myjemy, pozbywamy się ogonków.
  • 2. Owoce wrzucamy do garnka , smażymy ok 10 -15 min mieszając. Dodajemy cukier, smażymy 20 min od czasu do czasu mieszając
  • 3. Zawartośc garnka przecedzamy ( owoców nie wyrzucamy )
    Ciepły sok przelewamy do słoików . Zakręcamy, pasteryzujemy 15 min

Porady

Z pozostałych owoców robimy przetwory http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czarna-porzeczka-3

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować