Sok z ciemnych winogron

4.49 (181 ocen)

Zarówno rozcieńczony z wodą jak i dodany do herbaty smakuje rewelacyjnie. Wyrazisty smak i delikatna słodycz są tutaj zdecydowanym atutem.

Składniki:

  • Winogrona ciemne (najlepiej z własnego sadu)
    ok 100g cukru na każdy kg owoców

    sokownik
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Wina Sok

Sok z ciemnych winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno sokownika wlewamy wodę. W sicie umieszczamy umyte i obrane z ogonków owoce winogrona, przesypane warstwami z cukrem. Dusimy na wolnym ogniu, a powstały sok co jakiś czas zlewamy do słoików. Mocno zakręcamy i pasteryzujemy 30 minut w (zimnym) piekarniku ustawionym na 120st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soki Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować