Sok pomidorowy z bazylią

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zimą można rozkoszować się smakiem świeżych pomidorów zamkniętych w butelce...

Składniki:

  • 2 kg pomidorów,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2 liście laurowe,
    1/2 łyżeczki suszonej bazylii,
    1/2 łyżeczki suszonego estragonu,
    sól, pieprz,
    3 łyżki oliwy z oliwek,
    2 łyżki cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok pomidorowy z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, przepołowić i wyciąć "środki". Dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę. Następnie zmiksować przy pomocy blendera na papkę. Dodać liście laurowe, bazylię, estragon, oliwę i cukier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zagotować, po czym przetrzeć przez sito lub specjalny przecierak. Gotowy sok rozlać do butelek. Pasteryzować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować