Zdrowy, prawdziwy sok malinowy bez konserwantów z "bajerami", który idealnie sprawdzi się na przeziębienie do herbatki bądź na zimne wieczory rozpuszczony w wodzie.
60 min
Składniki:
3kg świeżych malin
1,5 kg cukru
Sok z 1,5 cytryny
15 plasterków świeżego imbiru
Sok malinowy z dodatkiem cytryny i imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeże maliny wrzucamy do dużego garnka przesypując je cukrem i odstawiamy je na kilka dni od czasu do czasu mieszając.
2.Po tym czasie sok przelewamy do innego garnka a maliny przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek i gotujemy razem z plasterkami imbiru oraz sokiem z cytryny przez kilka minut.
3.Kolejno wrzący ale nie gotujący się sok wlewamy bez imbiru do buteleczek.
4.Stawiamy do góry dnem do ostudzenia się soku. Super eliksir na przeziębienie.
Komentarze