Sok malinowy z dodatkiem cytryny i imbiru

4.47 (176 ocen)

  • 60 min

Zdrowy, prawdziwy sok malinowy bez konserwantów z "bajerami", który idealnie sprawdzi się na przeziębienie do herbatki bądź na zimne wieczory rozpuszczony w wodzie.

  • 60 min

Składniki:

  • 3kg świeżych malin
    1,5 kg cukru
    Sok z 1,5 cytryny
    15 plasterków świeżego imbiru
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok malinowy z dodatkiem cytryny i imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeże maliny wrzucamy do dużego garnka przesypując je cukrem i odstawiamy je na kilka dni od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Po tym czasie sok przelewamy do innego garnka a maliny przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek i gotujemy razem z plasterkami imbiru oraz sokiem z cytryny przez kilka minut.
  • 3. Kolejno wrzący ale nie gotujący się sok wlewamy bez imbiru do buteleczek.
  • 4. Stawiamy do góry dnem do ostudzenia się soku. Super eliksir na przeziębienie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Soki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować