SOK ARONIOWO-POMARAŃCZOWY

4.44 (178 ocen)

Jest super orzeźwiający!!!!!

Składniki:

  • 3 kg. aronii
    3 pomarańcze ( średnie )
    3kg. cukru
    3 l. wody
    1 kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.44 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Sok aroniowo-pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę i aronię gotować przez ok. 30 -40 minut na wolnym ogniu. Pozostawić na noc przykryte pokrywką. Następnego dnia odcisnąć sok i dodać wyciśnięty sok z pomarańczy a także wrzucić skórki pomarańczy te z których odcisnęliśmy sok wszystko gotować 3 minuty. Następnie wyciągnąć skórki pomarańczy dodać kwasek i cukier, wszystko razem zagotować. Wrzący sok nalewać do butelek np. po "Kubusiu" lub słoików. Podawać na zimno z lodem lub na gorąco.
    Smacznego !!!!! ;0)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować