Sojowe z kalafiorem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sojowe kotlety gotowane, a nie smażone, są ciekawą propozycją na lekkie danie bezmięsne. Szybko się je przygotowuje.

Składniki:

  • ● opak. kotletów sojowych suchych
    ● kostka bulionu warzywnego
    ● 2 łyżki oleju
    ● 500 ml zagęszczonego soku pomidorowego
    ● średni kalafior (ok. 500 g)
    ● 50 dag fasolki szparagowej
    ● bazylia
    ● majeranek
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka cukru

Sojowe z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy litr wody z dodatkiem
    bulionu warzywnego.
    Dodajemy kotlety i gotujemy
    15 minut, aż będą
    miękkie, ale nie rozpadające
    się. Osobno gotujemy kalafiora
    podzielonego na różyczki
    i fasolkę.
  • 2. Do drugiego garnka wlewamy
    sok pomidorowy, podgrzewamy
    z dodatkiem oleju
    i cukru, doprawiamy ziołami,
    solą i pieprzem.
  • 3. Kotlety osączamy z bulionu
    i wkładamy do sosu, razem
    dusimy ok. 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy