Soczyste filety w kostce rosołowej

4.49 (181 ocen)

Kurczak z reklamy Knorr. Kostka rosołowa to składnik wielu dań.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    2 kostki rosołowe
    4 łyżki oliwy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczyste filety w kostce rosołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Oliwę mieszamy z kostkami rosołowymi, aż powstanie gładka emulsja. Gotową marynatą smarujemy piersi z kurczaka dokładnie z każdej strony. Odstawiamy na minimum 30 minut. Kurczaka smażymy na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować