Soczyste duszone żeberka

4.5 (181 ocen)

  • 2 min

Mięsko proste w przygotowaniu a jakie pyszne.

  • 2 min

Składniki:

  • ok. 1 kg żeberek
    przyprawa Delikat
    2 cebule
    2 marchewki
    sól
    pieprz
    2 kostki rosołowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    woda
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczyste duszone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Żeberka posypać dość sporą ilością przyprawy do mięsa (ja używam Delikat z Knorra).
    2. Obsmażyć na rumiany kolor.
    3. Przełożyć do garnka i podlać wodą tak, żeby przykrywała połowę żeberek.
    4. Na oleju pozostałym na patelni podsmażyć cebulę i marchewkę.
    5. Dodać przyprawy- ziele angielskie, listki laurowe, pieprz, sól.
    6. Dodać podsmażone warzywa- cebulę i marchewkę.
    7. Dusić pod przykryciem ok. 1 h 10 min, co jakiś czas mieszając.
    8. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować