Soczysta i aromatyczna pierś w papierze do pieczenia

4.51 (150 ocen)

  • 5 min

Ta pierś jest pyszna, soczysta i bez dodatku chemii. Idealna na szybki obiad.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/2 łyżki oleju
    40 g masła
    1/8 łyżeczki soli (lub według upodobań)
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 szczypta chili
    Dodatkowo:
    Papier do pieczenia (dwa arkusze docięte na wielkość do piersi z kurczaka)
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Soczysta i aromatyczna pierś w papierze do pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś w papierze 1. W moździerzu lub w misce utrzeć masło z dodatkiem oleju. Dodać przyprawy i chwilę ucierać. Arkusz papieru (zgięty na pół) rozłożyć i wysmarować przygotowaną pastą. Piersi z kurczaka lekko rozbić. Ułożyć na jednej połówce papieru i przykryć drugą. Docisnąć.
  • 2. Patelnię (najlepiej teflonową) dobrze rozgrzać. Na suchej patelni ułożyć pierś w papierze. Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony przez około 4-5 minut. Wyjąć z papieru i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować