1.Wykonanie ciasta:
Wszystkie składniki razem połączyć. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części.
Na jedno nieupieczone jeszcze ciasto rozsmarować gorący karmel. Drugi placek upiec bez karmelu.
Piec ok. 15 min. w temp. 180 * C .
2.Wykonanie karmelu:
Cukier, miód, margarynę zagotować. Na koniec dodać posiekane orzechy. Karmel musi pozostać cały czas gorący.
3.Wykonanie masy budyniowej:
Odlać 1/2 szklanki mleka, resztę zagotować z cukrami. Do 1/2 szklanki mleka dodać obie mąki. Dobrze rozmieszać i wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Odstawić. Do gorącego budyniu dodać margarynę i utrzeć mikserem na jednolitą masę ( nie przejmować się jeśli z początku masa się rozwarstwi, potem się połączy).
Na upieczony placek bez karmelu wylać ciepłą masę budyniową i przykryć plackiem z karmelem.
Komentarze