Ciasto snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Sodę rozpuścić w mleku i wraz z pozostałymi składnikami umieścić w malakserze i zmiksować. Następnie wyciągnąć i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części.
2.Jedną część rozwałkować i umieścić na blaszce 25x30 cm. wyłożonej pergaminem. Podziurkować widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Gdy się zarumieni wyciągnąć i odstawić do ostygnięcia.
Drugą część ciasta odstawić.
3.Kaszę mannę ugotować na mleku. Odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo żółtka. Następnie ciągle ucierając dodawać po łyżce kaszy. Miksować do powstania gładkiej masy.
4.Masa orzechowa:
Masło rozpuścić z cukrem i miodem. Dodać orzechy i smażyć na małym ogniu ok. 10 min.
Drugą część ciasta rozwałkujemy. Wykładamy na blachę. Dziurkujemy widelcem i wylewamy masę orzechową. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na ok. 15 min.
Na ostygnięty pierwszy placek wykładamy masę. Następnie przykrywamy plackiem z orzechami.
Komentarze