Snickers duża blacha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i rozdzielić na dwie blachy, wyłożone papierem do pieczenia. W rondelku rozpuścić margarynę, miód i cukier-dosypać posiekane orzechy i mieszać, chwilę pogotować. Rozłożyć masę na jednej warstwie ciasta. Piec obie blaszki w temp. 180*C ok. 20 minut. Ugotować budyń, wlewając jednak mniejszą ilość mleka niż podano na opakowaniu. Wystudzić. Napowietrzyć margarynę z cukrem, dodawać partiami budyń. Na konic dodać alkohol. Przełożyć ciasto kremem, przykryć warstwą orzechową. Polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub gotową polewą. Podawać po zastygnieciu ok 3 godziny od zrobienia.
Porady
ciasto lepiej upiec 2 dni przed przyjęciem. Budyń gotuję najczęściej wieczorem, aby następnego dnia zrobić krem.
Komentarze