Śniadaniowe torciki

0 (0 ocen)

Idealne na śniadanko lub na kolację :-)

Składniki:

  • Na Pastę:

    1 puszka sardynki z cytryną w oleju (125g)
    1/2 średniej cebuli (obranej i pokrojonej drobno w kosteczkę)
    2 średnie ogórki konserwowe
    2 jajka kurze ugotowane na twardo (posiekane dość drobno)
    1 łyżka oleju
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
    Dodatkowo:
    6 kromek pieczywa dowolnego (lepiej jak by było ciemne-lepszy efekt)
    2 foremki do dań (u mnie śr.8cm)

Śniadaniowe torciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śniadaniowe torciki 1. Z pieczywa za pomocą foremek wycinamy 6 krążków.
  • Śniadaniowe torciki 2. Otwieramy puszkę i zawartość przekładamy do miseczki.Widelcem rozdrabniamy rybę. Dodajemy drobno pokrojone jajka,ogórki,olej oraz cebulkę.Solimy,pieprzymy i dokładnie mieszamy.
  • Śniadaniowe torciki 3. Na talerzu ustawiamy foremkę i na spód wkładamy krążek pieczywa,na pieczywo układamy pastę rybną wygładzając łyżeczką po całej powierzchni.Następnie znowu pieczywo i pastę. W jednej foremce mają być trzy krążki pieczywa i trzy warstwy pasty.Tą sama czynność powtarzamy z drugim torcikiem.
    Dekorujemy wg. uznania i podajemy :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rogale