śniadaniowa zapiekanka

0 (0 ocen)

Pomysł na wykorzystanie wczorajszych kajzerek.Zapiekanka sprawdzi się na śniadanie czy kolację.Jest syta,prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

  • (Na 2-4 porcję)
    4 kajzerki( najlepsze z poprzedniego dnia)
    4 jajka
    1/2 szklanki mleka
    4 plastry sera żółtego
    sól,pieprz
    masło do wysmarowania blaszki/naczynia żaroodpornego
    posiekana świeża lub suszona natka pietruszki

Śniadaniowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki pokroić w małą kostkę.
    Jajka roztrzepać z mlekiem ,solą i pieprzem wg.smaku.
    Kajzerki zalać jajkami, dokładnie wymieszać.
  • 2. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem, przełożyć kajzerki.
    Wierzch zapiekanki przykryć plastrami sera żółtego.
    Piec 25-30min. w piekarniku nagrzanym do 150st.
  • 3. Gotową zapiekankę pokroić na porcję,posypać natką pietruszki.
    Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem.

Porady

Do zapiekanki możemy dodać plastry szynki czy kiełbasy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy