ŚMIETANOWIEC NA ZIMNO

4.5 (159 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

smakowity

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Potrzebna duża tortownica lekko posmarowana masłem.
    1 WARSTWA
    500 ml smietany kremówki
    3 łyżki cukru pudru
    2 małe smietan- fksy po 9 gram
    2 czerwone galaretki + 2 szklanki wrzącej wody

    2 WARSTWA
    2 galaretki cytrynowe + 3 szklanki wrzącej wody

    3 WARSTWA
    500 ml smietany kremówki
    3 łyżki cukru pudru
    1 smietan- fiks 9 gram
    1 galaretka owoce lesne+ 1 szklanka wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Śmietanowiec Desery

Śmietanowiec na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śmietanowiec na zimno 1. Wykonanie:
    Warstwa 1:
    Galaretki rozpuscić w gorącej wodzie i wystudzić.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem i smietan- fiksem na sztywno.
    Nadal ubijając powoli wlewać zimną galaretkę.
    Przelać do torotwnicy. Schłodzić.

    WARSTWA 2:
    Galaretki cytrynowe rozpuscić w gorącej wodzie. Wystudzić i tężejącą przelać do formy .

    WARSTWA 3:
    Galaretkę owoce lesne ,rozpuscić w gorącej wodzie
    Smietanę ubić z cukrem pudrem i smietan- fiksem.
    Nadal ubijając dodawać zimną galaretkę.
    Przelać do formy. Schłodzić.
    Udekorować kolorowymi wiórkami kokosowymi i serduszkami z czekolady
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować