Śmietanowiec agrestowy na zimno

5 (180 ocen)

Nie za słodki, orzeźwiający deser bez pieczenia na bazie śmietany kremówki i galaretek. Idealny deser na lato.

Składniki:



  • 400 ml kremówki 30%
    2 galaretki agrestowe
    400 ml wody
    1 galaretka agrestowa
    350 ml wody
    biszkopty okrągłe

Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śmietanowiec agrestowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 350 ml wody zdjąć z ognia wsypać galaretkę, wymieszać i ostudzić. Gdy galaretka będzie zimna i zacznie tężeć wlać do formy i włożyć do lodówki do stężenia. W osobnym naczyniu zagotować 400 ml wody, zdjąć z ognia wsypać dwie galaretki i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno, miksując wlewać tężejące galaretki. Zmiksować do połączenia się składników i wylać do formy na galaretkę. Na górze ułożyć okrągłe biszkopty i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć z formy stroną z biszkoptami na spód, udekorować listkami mięty i czerwoną porzeczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować