Śmietankowe babeczki z malinami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Poprawiają humor i przypominają jak smakuje lato.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BABECZKI:
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - cukier: 170 gramów
    - śmietana: 140 mililitrów
    - olej: 125 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - maliny: 0.75 szklanki
    KREM:
    - masło: 200 gramów
    - mleko: 2 łyżki
    - cukier puder (przesiany): 200 gramów
    - aromat miętowy w żelu: 3 mililitry
    - barwnik spożywczy: 1 mililitr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Krem

Śmietankowe babeczki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąki, proszek do pieczenia, cukier.
    W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, śmietanę. Połączyć ze składnikami suchymi, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników
  • 2. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać do każdego otworu ciasto, do mniej więcej 3/4 wysokości. W każdy dołek wcisnąć kilka malin.
  • 3. Piec w temperaturze 200ºC przez 20 - 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić całkowicie przed nałożeniem kremu.
  • 4. krem: Masło ubić, dodać resztę składników, wyciskać na ostudzone babeczki i zjadać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować