SMERFNY JAGODOWIEC

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie oprze mu się żaden łasuch i wielbiciel czarnych jagód:))

  • 60 min

Składniki:

  • 2,5 szkl.jagód leśnych
    30 dag serka waniliowego
    pól szkl,smietany 18
    3 łyżki zelatyny+pół szkl.wrzatku
    2 galaretki jagodowe lub wisniowe
    kostka margaryny
    20 dag herbatników
    5 łyzek cukru

Smerfny jagodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy,herbatniki dokładnie mielimy na pył.Łączymy herbatniki z margaryną.Wyklejamy tym dno tortownicy.Odstawiamy do lodówki do stężęnia
  • 2. Jagody blenderujemy,dodajemy smietanę,serek ,cukier.Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w pól szkl.wrzatku,studzimy i dodajemy do mieszanki jagodowej.Wylewamy na mase herbatnikową.Odstawiamy do stężenia
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl.wody,wylewamy na stężąłe ciasto,odstawiamy do lodówki,aż galaretka stężeje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy