Smażony żółty ser z szynką

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Często wymyślam coś „z niczego” i dzięki temu uzyskuję zupełnie nowy smak.

  • 10 min

Składniki:

  • ● 6 grubych plastrów żółtego sera, np. gouda
    ● 3 plastry szynki lub kiełbasy szynkowej
    ● jajko
    ● bułka tarta do obtoczenia
    ● olej do smażenia
    ● 3 łyżki keczupu
    ● kilka małych ogórków konserwowych
    Do dekoracji:
    ● kilka listków bazylii i sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażony żółty ser z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomiędzy plastry żółtego
    sera wkładamy szynkę lub
    kiełbasę szynkową.
  • 2. Jajko rozkłócamy. Plastry
    sera obtaczamy najpierw
    w jajku, a następnie w bułce
    tartej.
  • Smażony żółty ser z szynką 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Podsmażamy ser tak
    długo, aż będzie miękki (można
    to sprawdzić, lekko naciskając
    ser łopatką).
  • 4. Usmażony ser osączamy
    na papierowym ręczniku
    kuchennym, następnie przekładamy
    na talerz.
  • 5. Podajemy z keczupem
    i ogórkami. Dekorujemy bazylią
    i liśćmi sałaty.

Porady

● Ser warto opanierować dwukrotnie. ● Smakuje z sosem tatarskim.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować