Smażony ser po słowacku

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzieci po powrocie ze Słowacji ciągle proszą mnie o „vyprazany syr”.

Składniki:

  • 10 grubych plastrów twardego żółtego sera
    5 plastrów szynki
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

    Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    1 szkl. mąki
    1/2 szkl. mleka
    1/4 szkl. wody gazowanej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ciasto naleśnikowe

Smażony ser po słowacku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: mleko miksujemy z wodą, jajkami i mąką (ciasto ma być dość gęste). Odstawiamy na 20 minut.
  • 2. Każdy plaster szynki wkładamy między dwa plastry żółtego sera. Zanurzamy w cieście naleśnikowym, a następnie starannie obtaczamy
    w bułce tartej.
  • 3. Kotlety smażymy z obu stron w rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Słowacka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować