Smażony ser-domowej roboty

4.49 (142 ocen)

pyszny i można zrobić z wieloma dodatkami smakowymi

Składniki:

  • ok 1-1,2 kg tłustego sera twarogowego
    2-3 łyżeczki sody oczyszczonej
    ok. 125 g margaryny
    2-3 jajka
    sól
    pieprz
    dowolne dodatki min. kminek, czosnek granulowany, koperek itp.
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Smażony ser-domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozkruszyć ser i wymieszać z sodą, odstawić w ciepłe miejsce do całkowitego rozpuszczenia sera.
    2. Smażyć w kąpieli wodnej, dodać margarynę i rozmącone jajka, dodać sól, pieprz i dowolne składniki do smaku np. kminek itp.
    3. Wylać do foremek np. pojemnik po margarynie i zostawić do zastygnięcia. Podawać z pieczywem.

Porady

ser szybko się rozpuszcza z sodą jeśli stoi w ciepłym i słonecznym miejscu, pogoda burzowa przyspiesza rozkład sera. do sera można dodać dowolne składniki min. kostki szynki, szczypiorek, czosnek granulowany, słodką lub ostrą paprykę w proszku lub świeżą, kminek,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować