Smażony ser

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Inspiracją do smażonego sera była wycieczka do Czech podczas, której zasmakowałam tego dania.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser mozzarella, edamer: 300 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta do panierowania: 0.5 szklanki
    - mąka: 0.5 szklanki
    - olej do głębokiego smażenia: 2 szklanki

Smażony ser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser pokroić na cztery części (niezbyt grube). Oprószyć dość dokładnie mąką następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej (dokładnie, aby zakryć ser). Olej rozgrzać tak jak na frytki. Do głębokiego tłuszczu wrzucić ser i smażyć przez ok 5 min aby ser stal się płynny w środku.
    Polecam z frytkami i sosem tatarskim.

Komentarze

Podobne przepisy