Smażony patison a'la schabowy

4.49 (153 ocen)

  • 15 min

Ogród zasypuje swoimi darami, a ja wykorzystuje je w kuchni :)

  • 15 min

Składniki:

  • * 1 patison
    * sól
    * jajko
    * bułka tarta
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażony patison a'la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisona obieramy i kroimy na 4 części następnie na plastry o grubości ok 1 cm.
  • 2. Pozbywamy się nasion doprawiamy solą i maczamy w jajku i w bułce tartej.
  • 3. Smażymy na niewielkim ogniu do uzyskania złotego koloru.

Porady

Smakuje równie dobrze z ketchupem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować