smażony karp

4.5 (159 ocen)

  • 60 min

smażony karp

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 karp
    - mąka
    - pieprz, sól, przyprawa do ryb
    - olej
    - jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Smażony karp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. świeżego karpia wypatraszamy i pozbawiamy łusek i dokładnie myjemy
    kroimy w 2 cm cząstki w kształcie dzwonków
    - każdą część solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do ryb
    obtaczamy w rozbitym jajku, później w mące
    smażymy na mocno rozgrzanym oleju aż się panierka zarumieni
    podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować