Smażony kalafior

4.5 (177 ocen)

  • 10 min

Łatwo, szybko, smacznie.

  • 10 min

Składniki:

  • kalafior
    sól
    przyprawa uniwersalna
    margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy 1. Kalafior dzielimy na kawałki i gotujemy w osolonej wodzie około 20 min. na pół twardo. Wyjmujemy z wody. Rozpuszczamy margarynę na patelni, wkładamy różyczki kalafiora, posypujemy z obu stron przyprawa uniwersalna i smażymy do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować