SMAŻONY FILET Z MORSZCZUKA

4.46 (203 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Filety na ciepło do obiadu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -1/2 kg. filetu z morszczuka
    -przyprawa do ryb
    -sól, pieprz
    -sok z cytryny
    -mąka
    -2 jajka
    -bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony filet z morszczuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • odmrażanie ryby 1. Zamrożoną rybę odmrozić. Lekko wydusić i osuszyć papierowym ręcznikiem.Posypać przyprawami.
  • panierowanie ryby 2. Panierować w mące, jajku potem bułce tartej.
  • smażenie 3. Układać na rozgrzaną patelnię z olejem.
  • smażenie z obu stron 4. Smażyć z obu stron.
  • podpieczenie 5. Przełożyć do garnka i podpiec z 10 min. w 180*.
  • danie 6. Podawać do obiadu. Najbardziej pasuje z frytkami i kiszoną kapustą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować