Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

4.5 (192 ocen)

  • 45 min

Pyszne i zdrowe danie w kilka chwil

  • 45 min

Składniki:

  • 500g filetów z łososia
    500g mrożonego szpinaku
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    130g sera feta (pół opakowania)
    3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka oliwy
    ½ łyżeczki przyprawy do ryb
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ryba

Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szpinak, posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, następnie dodać fetę, jajko (odłożyć trochę białka) i całość podsmażyć jeszcze ok. 2-3 min.
    Rybę pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do ryb.
    Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i kolejno układać warstwami: najpierw szpinak, potem rybę i na koniec położyć ciasto francuskie, wierzch posmarować białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C przez ok. 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Feta Łosoś Ryby Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.54 (278 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

To może cię zainteresować