Smażony camembert z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 15 min

Można podać jako przystawkę lub danie główne

  • 15 min

Składniki:

  • 2 krążki sera camembert
    żurawina do mięs
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Smażony camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser camembert zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Aby panierka była grubsza, można jeszcze raz zanurzyć w jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podawać na ciepło z żurawiną i frytkami.

    Smacznego!

Porady

Jako dodatek polecam frytki domowej roboty: ziemniaki obrać, pokroić w słupki, usmażyć :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy