• Smażony amur

    Dodane przez: kumakzaba

  • Polecam dla wszystkich smakoszy ryb!

  • Składniki

    1 kg amura
    2 duże cebule
    Olej do smażenia
    Kurkuma
    Tymianek
    koperek
    1/2szklanki mleka
    2 jaja
    Sól
    pieprz
    Bułka tarta
    Mąka pszenna

  • Sposób przygotowania

    1.

    Wykonanie Amura dokładnie wyczyścić i pokroić w dzwonki Przyrządzenie przyprawy Do mleka dodać jaja i kurkumę, tymianek i koperek, następnie zalać dzwonki, dokładnie wymieszać i pozostawić na 1 godz. Z mąki i bułki tartej sporządzić panierkę , obtoczyć dzwonki z amura w panierce i smażyć na rumiany kolor. Podczas smażenia posypać rybę pokrojoną cebulą.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, ryba, moj_niedzielny_obiad, dania_dla_urody, z_roznych_stron_swiata, mama_mnie_nauczyla, tymianek, cebula, kurkuma, koperek, amur, smażona ryba, dzwonki
  • 1 komentarz
    • Gość
      2014-08-03T17:07:37+02:00 Ziom Amurek (gość) IP: 83.22.*.*
      Ide robić

Dodane przez: kumakzaba

kumakzaba 441

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-14T18:39:35+01:00

4254 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »