Palce lizać. Raz w życiu trzeba to spróbować , podajemy z ulubionym sosem do lodów
Składniki:
Składniki
Snickersy lub inne batony ( ja miałam 6 sztuk w tym snikersy i liony )
Składniki na ciasto :
10 łyżek mąki pszennej
1 jajko
Cukier 3 łyżki
Mleko ( ale nie za dużo- ma mieć konsystencję masy na biszkopt)
Szczypta proszku do pieczenia
Smażone snickersy lub inne batony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Snikersy lub inne batony muszą leżeć w zamrażarce najlepiej całą noc .Wszystkie składniki na ciasto mieszamy .Masa ma być gęsta .W rondelku rozgrzewamy olej ( można użyć frytkownicy ) batony wkładamy do masy . Snikers musi być cały oblany masą . Smażymy na złoty kolor.Podajemy na ciepło .
Porady
Snikersy lub inne batony muszą leżeć w zamrażarce najlepiej całą noc
Komentarze