Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne śniadanie doskonałe na zimno i na ciepło

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bekon w plastrach: 4 sztuki
    - chleb tostowy ciemny: 4 sztuki
    - ser cheddar starty: 1 szklanka
    - cząstki pomidora bez nasion: 4 sztuki
    - majonez: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Przystawki Ser

Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku.
  • 2. Dwie kromki chleba posypać serem, na nim ułożyć po 2 cząstki pomidora. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem, położyć po 2 plastry smażonego bekonu, posypać resztą sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba.
  • 3. Sandwicze posmarować z wierzchu majonezem i smażyć na rozgrzanej patelni tą właśnie stroną do dołu. Dobrze jest obciążyć kanapkę np. talerzykiem, wtedy będzie równa i się nie rozpadnie. Po ok. 2 minutach posmarować wierzchy resztą majonezu, odwrócić i smażyć jeszcze ok. 2 minut, aż się zrumienią.
  • 4. Przekroić na trójkąty – smakują pysznie i na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Bekon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować