Smażone papierówki

4.48 (192 ocen)

Aromatyczne jabłka do naleśników

Składniki:

  • 3 kg jabłek
    0,5 do 1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Smażone papierówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z cukrem i smażyć aż staną się jednolitą masą. Ja używam do tego dużej, teflonowej patelni z grubym dnem. Gorące jabłka przekładać do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Papierówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować