Smażone listki brukselki ze złocistą cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselkę gotujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie tak, aby można było z łatwością obierać jej listki. Po ugotowaniu brukselkę przekładamy na durszlak, aby ociekła i trochę ostygła.
2.Następnie obieramy ją z liści.
3.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy cebulę na złoty kolor.
4.Gdy cebula się podsmaży dodajemy listki brukselki i ewentualnie jeszcze masła i smażymy 2- 3 minuty razem. Życzę smacznego :)
Porady
Brukselkę podajemy na ciepło. Można ją posypać przyprawą do sałatek np. Prymat w młynku. Można do jej przygotowania również użyć brukselki mrożonej.
Komentarze