Smażona wątrówka z duszoną cebulką

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Mąż od dawna prosił mnie o wątróbkę na obiad:) A ja- jako że nie znoszę podrobów miałam straszne opory. W końcu się zmobilizowałam, zrobiłam najprościej jak radziła Mama i: Udało się:) Mąż był zadowolony:)

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dkg wątróbki
    odrobina mąki
    3 cebulki
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Smażona wątrówka z duszoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę "obrabiamy" wycinając środkowe białe żyłki, myjemy, osuszamy. Obtaczamy w mące, delikatnie posypujemy pieprzem i smażymy z każdej strony po ok 4 minuty.
    Przypieczoną wątróbkę ściągamy z patelni, na tym samym tłuszczu dusimy posoloną cebulkę pokrojoną w "pióra". Pod koniec duszenia dołożyć znowu wątróbkę i chwilkę razem poddusić. Posolić wątróbkę dopiero przed podaniem. Posolona na początku stanie się twarda.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować