Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki, ogórek i rzodkiewka

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne i zdrowe danie rybne.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • tuszka z morszczuka
    ziemniaki
    ogórek świeży
    rzodkiewki
    sól
    pieprz cytrynowy
    listki bazylii
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb

Smażona tuszka z morszczuka, ziemniaki, ogórek i rzodkiewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyte, oczyszczone tuszki przyprawiamy pieprzem cytrynowym i solą. Obieramy ziemniaki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Jednocześnie smażymy tuszki morszczuka na gorącym oleju. Z rzodkiewki i ogórka robimy dekorację. Ugotowane ziemniaki układamy na talerz, obok kładziemy usmażoną tuszkę morszczuka. Układamy zrobioną dekorację z ogórka, rzodkiewki i bazylii.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować