Smażona kiełbasa z cebulą

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często ją podaję, bo to ulubiona potrawa mojego narzeczonego Artura.

Składniki:

  • ● długa laska kiełbasy podwawelskiej, zwyczajnej lub toruńskiej
    ● 2 duże cebule
    ● olej
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa do dań z grilla
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona kiełbasa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w cienkie talarki. Na patelni
    rozgrzewamy olej i podsmażamy
    cebulę na złoty kolor.
  • 2. Kiełbasę kroimy w cienkie
    talarki. Dodajemy do cebuli.
    Smażymy ok. 10 minut, ciągle
    mieszając, aby się nie
    przypaliły. Pod koniec smażenia
    oprószamy ziołami
    prowansalskimi oraz przyprawą do dań z grilla. Bardzo
    dokładnie mieszamy.

Porady

Kiełbasę podajemy z gotowanymi ziemniakami i burakami. Smak dania urozmaici posiekany szczypiorek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować